Aydın ASTİM OSB nin yapılaşması biten bölümündeki yol , kanalizasyon , yağmursuyu , telefon , elektrik ,içme suyu altyapısı tamamlanmıştır. OSB nin genişleme alanındaki altyapı çalışmaları kamulaştırma ve yeni yatırımların durumuna paralel olarak sürdürülmektedir.
Bölgemizde 9215 m yağmursuyu şebekesi mevcuttur.
Bölgemizde 11600 m kanalizasyon şebekesi mevcuttur.
Bölgede 10 – 13 – 25 m genişliğinde imar yolları kilitli parke taşı ile tamamlanmıştır. Bu bölümde tamamlanan yolların toplam uzunluğu 13605 m dir.
Aydın ASTİM OSB nin yapılaşması biten bölümündeki yol , kanalizasyon , yağmursuyu , telefon , elektrik ,içme suyu altyapısı tamamlanmıştır. OSB nin genişleme alanındaki altyapı çalışmaları kamulaştırma ve yeni yatırımların durumuna paralel olarak sürdürülmektedir. Bölge içerisinde yapılaşması biten bölümde 10 – 13 – 25 m genişliğindeki imar yolları kilitli parke taşı ile tamamlanmıştır. Bu bölümde tamamlanan yolların toplam uzunluğu 13605 m dir. Aydın ASTİM Organize Sanayi Bölgemizin atıksu ve yağmursuyu ayrı altyapı şebekelerine sahiptir.Bölgemizde toplanan yağmur suları 600 mm çapındaki bir adet kolektör vasıtasıyla D.S.İ ye ait T-12 Kurutma kanalına deşarj edilmekte ve Büyük Menderes Nehrine ulaştırılmaktadır. Bölgemizde faaliyet gösteren tesislerden kaynaklanan evsel ve endüstriyel atıksular 500 mm çapındaki bir adet kolektör vasıtasıyla Merkezi Atıksu Arıtma Tesisine ulaştırılmakta , Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği alıcı ortam standartlarına göre arıtılmış sular ise D.S.İ. ye ait T-12 Kurutma kanalına deşarj edilmektedir.
ASTİM OSB ‘ye su temini amacıyla 2005 yılında Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü , Kocagür köyü Muhtarlığı ve OSB Yönetim Kurulunca yapılan anlaşma gereğince , Köy Hizmetleri İl Müdürlüğünce projesi yapılmış , tüm yatırım masrafları ASTİM OSB tarafından karşılanmış 1 adet 400 m3 kapasiteli su deposu ve 1 adet yeraltı su sondajı İmamköy pınardere mevkiinde yapılmıştır.
Bölge şebekesinin işletme basıncı 4 bar dır. Bölge içerisinde 63 mm - 175 mm çapları arasında olmak üzere toplam 17260 m içme ve kullanma suyu şebekesi mevcuttur.
1 adet 400 m3 kapasiteli su deposu ve 1 adet yeraltı su sondajı İmamköy pınardere mevkiinde yapılmıştır.
Kocagür köyü sınırları içerisindeki Köy Hizmetleri İl Müdürlüğüne ait 2 adet yer altı su kuyusu devir alınarak revizyonları gerçekleştirilmiştir.2010 yılında 145 m derinliğinde 1 adet yedek su sondajı açılarak işletmeye alınmıştır.
Kocagür köy sınırları içerisindeki atıl durumdaki 250 m3 kapasiteli su depolarının ve pompa istasyonunun revizyonları gerçekleştirilerek , ASTİM OSB için 4200 metre 200 mm çapında 10 atm. Basınçlı iletim şebeke hattı yapılmıştır. Kocagür köyü sınırları içerisindeki Köy Hizmetleri İl Müdürlüğüne ait 2 adet yer altı su kuyusu devir alınarak revizyonları gerçekleştirilmiştir.2010 yılında 145 m derinliğinde 1 adet yedek su sondajı açılarak işletmeye alınmıştır. Bölge şebekesinin işletme basıncı 4 bar dır. Bölge içerisinde 63 mm - 175 mm çapları arasında olmak üzere toplam 17260 m içme ve kullanma suyu şebekesi mevcuttur.
Aydın ASTİM Organize Sanayi Bölgesi Atıksu Arıtma Tesisi imar planında belirlenmiş 102.000 m2 alan içerisinde ilk etapta 10.000 m2 arazi üzerinde 1700 m3/Gün kapasite ile kurulmuştur. Betonarme inşaatı 2009 yılı Temmuz ayında başlamış 2009 yılı Aralık ayında tamamlanmıştır. Mekanik ekipman , elektrik altyapısı ve otomasyon işleri 2010 yılı Ağustos ayında başlanmış 2011 yılı Şubat ayında tamamlanmıştır. İşletmelerden çıkan Evsel ve Endüstriyel atıksular kanalizasyon hattı vasıtasıyla toplanarak atıksu arıtma tesisine gelmektedir. Atıksu arıtma tesisinde arıtılan atıksular deşarj deşarj standartlarını sağlar şekilde deşarj edilmektedir.
Atıksu Arıtma Tesisi 102.000 m2 alan içerisinde ilk etapta 10.000 m2 arazi üzerinde 1700 m3/Gün kapasite ile kurulmuştur.
Bölgemiz alanında yol refüjleri ve kaldırımlarındaki ağaç ve bitkilerin bakımı ve temizliği Bölge Müdürlüğümüz personelince yapılmaktadır. OSB alanındaki katılımcılarımızdan kaynaklanan evsel nitelikli katı atıkların mevzuata uygun şekilde toplanması taşınması ve bertaraf edilmesi hizmeti Bölgemizce gerçekleştirilmektedir. Bölgemize ait katı atık toplama aracı ile haftanın 3 günü hizmet verilmektedir. Bölge katılımcılarından toplanan katı atıklar Aydın Belediyesine ait bertaraf tesisine taşınmaktadır.
4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu gereğince; Bölgemizdeki arazi kullanımı , yapı ve tesislerinin projelendirilmesi, inşası, kullanımı ile ilgili ruhsat ve izinler Aydın ASTİM Organize Sanayi Bölgesi tarafından verilmekte ve denetlenmektedir.
Bölgemizin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planları ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planlarının koordine edilmesi.
Bölge parsellerinin imar durumlarının düzenlenmesi. -Katılımcıların yapacakları tesislere ait uygulama projelerinin OSB İmar planı ve Mer’i mevzuata göre incelenmesi , onaylanması ve yapı ruhsatının düzenlenmesi.
Bölgemiz sınırları içerisinde ASTİM OSB tarafından yapılacak veya yaptırılacak altyapı ve üstyapı inşaat işlerinin projelerinin hazırlanması / hazırlattırılması, teknik dokümanlarının oluşturulması v.b.
Kanunlar , mevzuat ve genel kabul görmüş muhasebe ilkeleri doğrultusunda bölgenin muhasebe kayıtlarının tutulması , sevk ve idare edilmesi Bölgenin finansman ve mevduatlarının akışının takip edilmesi ve yönlendirilmesi Bölgenin altyapı inşaatları ile mal ve hizmet alımı ile yaptıracağı her türlü işler sebebiyle yapacağı ödemeler için nakit akışının ayarlanması
Bölge müdürlüğüne bağlı olan araçların bakım, onarım, sevk ve idaresinin sağlanması
Bölge sanayicilerinin su abonelik işlemlerini yapılması
Organize Sanayi Bölgemizin kesinleşmiş sınırları 504 Hektar dır. Bu alanın 72 Hektarı S.S. Astim Koop. alanındaki OSB katılımcıları , 81 Hektarı ilave OSB Katılımcıları , 22 Hektarı Hazineden satın alınacaklar , 58 Hektarı Sanayici mülkiyetindeki imar uygulaması bekleyen alanlar , 20 Hektarı D.S.İ. mülkiyetindeki alan , geriye akalan 251 Hektarı da kamulaştırma çalışmaları devam eden alanlardır.
Yürürlükteki imar planına göre oluşması gereken sanayi parseli 254 adettir.
Organize Sanayi Bölgemizin kesinleşmiş sınırları 504 Hektar dır.
4562 sayılı OSB Uygulama Yönetmeliğinin 82. Maddesi gereği sanayici mülkiyetindeki parsellere ilişkin OSB Katılımcılığı yapılarak parsel tahsisi gerçekleştirilmektedir.
Organize Sanayi Bölgemizin kesinleşmiş sınırları 504 Hektar dır. Bu alanın 72 Hektarı S.S. Astim Koop. alanındaki OSB katılımcıları , 81 Hektarı ilave OSB Katılımcıları , 22 Hektarı Hazineden satın alınacaklar , 58 Hektarı Sanayici mülkiyetindeki imar uygulaması bekleyen alanlar , 20 Hektarı D.S.İ. mülkiyetindeki alan , geriye akalan 251 Hektarı da kamulaştırma çalışmaları devam eden alanlardır. Yürürlükteki imar planına göre oluşması gereken sanayi parseli 254 adettir. 254 adet sanayi parselinden 117 adedinin imar uygulaması tamamlanarak katılımcılara tahsis edilmiştir. 251 Hektarlık alanda bulunan 137 adet parselin imar uygulaması ise kamulaştırma çalışmaları devam ettiğinden tamamlanmamıştır. Kamulaştırma çalışmaları devam eden alanlarda gerek OSB tarafından satın alımlar yapılarak parsel oluşturulmakta ve sanayiciye tahsisi yapılmakta , gerek se 4562 sayılı OSB Uygulama Yönetmeliğinin 82. Maddesi gereği sanayici mülkiyetindeki parsellere ilişkin OSB Katılımcılığı yapılarak parsel tahsisi gerçekleştirilmektedir.
Aydın iline doğalgaz iletim şebekesi 2007 yılında Botaş ca yapılmıştır. Aydın İli ülkemizdeki diğer illere nazaran doğalgaz iletimi en son gelen illerdendir. Botaş ca 2007 yılında iletim hattının gelmesiyle EPDK 2008 yılında Aydın İli Gaz Dağıtım ihalesini gerçekleştirmiştir. İhaleyi alan firma Enerya Gaz Dağıtım A.Ş. tarafından Aydın İlindeki çalışmalar 2012 yılından sonra başlamıştır.
Bölgemiz ve Enerya A.Ş. ile 2015 yılında yapılan görüşmeler neticesinde Bölgemize 3 km mesafedeki ana dağıtım şebekesi bedelsiz olarak Enerya A.Ş. tarafından OSB miz içerisine getirilmiştir. Bu aşamadan sonra 2015 yılında ana dağıtım borusundan ilk bağlantımız ölçüm istasyonu noktasına kadar OSB mizce yaptırılmıştır.
Aydın ASTİM Organize Sanayi Bölgemiz Katılımcılarına Doğalgaz Arzı Gerçekleştirmek Üzere Toplam 2047 Metre Çelik Hat , 12363 Metre Poli Etilen Hat Ve 2 Adet Bölge Regülatörü İle 1 Adet 20000 M3/Saat Lik Ölçüm İstasyonundan oluşacak Doğalgaz Şebekesi Yapım İhalesi 26.11.2015 tarihinde tamamlanmıştır.
Bölgemiz ve Enerya A.Ş. ile 2015 yılında yapılan görüşmeler neticesinde Bölgemize 3 km mesafedeki ana dağıtım şebekesi bedelsiz olarak Enerya A.Ş. tarafından OSB miz içerisine getirilmiştir. Bu aşamadan sonra 2015 yılında ana dağıtım borusundan ilk bağlantımız ölçüm istasyonu noktasına kadar OSB mizce yaptırılmıştır. 2015 yılı içerisinde tüm OSB Katılımcılarımıza firma ziyaretleri yapılarak fabrikalarındaki ekipmanlarının doğalgaz çekiş değeri kapasiteleri teknik bir ekip vasıtasıyla hesaplanmıştır. Aynı zamanda tüm firmalara anket çalışması yapılarak fiili enerji tüketimleri belirlenmiştir. Bölgemiz firmalarının doğalgaz kullanımına yönelik makinelerinin toplam doğalgaz çekiş değeri kapasitesi 12926 m3/h dir. Bölgemizde yıllık 90 ton fuel oil , 40 ton Lpg , 20200 ton kömür , 500 ton Prina , 3560 ton Lng tüketimi mevcuttur. Bölgemiz enerji tüketimlerinin doğalgaz eşdeğer karşılığı yıllık 14 milyon m3 seviyelerindedir. Belirlenen tasarım kriterlerine göre Bölgenin doğalgaz şebeke projeleri ve ihale dosyası hazırlanmıştır. Aydın ASTİM Organize Sanayi Bölgemiz Katılımcılarına Doğalgaz Arzı Gerçekleştirmek Üzere Toplam 2047 Metre Çelik Hat , 12363 Metre Poli Etilen Hat Ve 2 Adet Bölge Regülatörü İle 1 Adet 20000 M3/Saat Lik Ölçüm İstasyonundan oluşacak Doğalgaz Şebekesi Yapım İhalesi 26.11.2015 tarihinde tamamlanmıştır. 11.01.2016 tarihinde sözleşme imzalanarak , 26.01.2016 tarihinde yer teslimi yapılarak işe başlanmıştır. 24.10.2016 tarihinde doğalgaz şebekesi tamamlanmış , 21.12.2016 tarihinde tüm şebeke gazlanmıştır.
1-Basınç düşürme ve ölçüm istasyonunun giriş ve çıkış vanaları ile bina dışında bulunan kesme vanalarını “KAPALI” konumuna getirin.
2-Brülör öncesi gaz kontrol hatlarındaki tahliye vanalarını (çıkış boruları bina dışı ile irtibatlı olan) “AÇIK” durumuna getirerek gazın tahliye edilmesini sağlayın.
3-Gaz kaçağının bulunduğu bölgeyi sürekli havalandırın.
4-Ortamda bulunan ve kıvılcım üretebilecek unsurlara karşı önlem alın. (Elektrik anahtarları ile açma ve kapama işlemi yapmayın.)
5- DOĞAL GAZ ACİL HATTI'nın 187 no’lu acil telefonunu arayarak doğru ve açık adres ile durum hakkında bilgi verin.
6- ASTİM OSB’nin 231 00 10 nolu telefonunu arayarak doğru ve açık adres ile durum hakkında bilgi verin.
1- Basınç düşürme ve ölçüm istasyonunun giriş ve çıkış vanaları ile bina dışında bulunan kesme vanalarını “KAPALI” konumuna getirin.
2-Yakın çevrede bulunan kıvılcım oluşturabilecek unsurlara karşı önlem alın.
3- Kaçağın olduğu bölgeye uyarı işaretleri koyun ve yabancı şahısların alana girmesine engel olun.
4- DOĞAL GAZ ACİL HATTI'nın 187 no’lu acil telefonunu arayarak doğru ve açık adres ile durum hakkında bilgi verin.
5- ASTİM OSB’nin 231 00 10 nolu telefonunu arayarak doğru ve açık adres ile durum hakkında bilgi verin.
1- Basınç düşürme ve ölçüm istasyonunun giriş ve çıkış vanaları ile bina dışında bulunan kesme vanalarını “KAPALI” konumuna getirin.
2- DOĞAL GAZ ACİL HATTI( 187 ) ve İTFAİYE ( 110 ) telefonlarını arayarak adres ve durum ile ilgili bilgi verin.
3- İTFAİYE ve D.G. ACİL görevlileri ulaşana dek KURU KİMYEVİ TOZ içeren yangın söndürücüler ile müdahale edin.
4- ASTİM OSB’nin 231 00 10 nolu telefonunu arayarak doğru ve açık adres ile durum hakkında bilgi verin.
GAZ DONATILARININ HEPSİ TAM KAPALI OLDUĞU HÂLDE GAZ KAÇAĞININ SEBEBİ İSTER BELİRLENSİN İSTER BELİRLENMESİN BÜTÜN GAZ KAÇAKLARI İÇİN TEDBİRLER ALINDIKTAN SONRA GAZ DAĞITIM ŞİRKETİNE DERHAL BİLDİRİLMELİDİR.