Icon

Alt Yapı

AYDIN ASTİM OSB'nin Yapılaşması

Aydın ASTİM OSB nin yapılaşması biten bölümündeki yol , kanalizasyon , yağmursuyu , telefon , elektrik ,içme suyu altyapısı tamamlanmıştır. OSB nin genişleme alanındaki altyapı çalışmaları kamulaştırma ve yeni yatırımların durumuna paralel olarak sürdürülmektedir.

Icon

Yağmursuyu

Bölgemizde 9215 m yağmursuyu şebekesi mevcuttur.

Icon

Kanalizasyon

Bölgemizde 11600 m kanalizasyon şebekesi mevcuttur.

Icon

13605 m Yol

Bölgede 10 – 13 – 25 m genişliğinde imar yolları kilitli parke taşı ile tamamlanmıştır. Bu bölümde tamamlanan yolların toplam uzunluğu 13605 m dir.

Aydın ASTİM OSB nin yapılaşması biten bölümündeki yol , kanalizasyon , yağmursuyu , telefon , elektrik ,içme suyu altyapısı tamamlanmıştır. OSB nin genişleme alanındaki altyapı çalışmaları kamulaştırma ve yeni yatırımların durumuna paralel olarak sürdürülmektedir. Bölge içerisinde yapılaşması biten bölümde 10 – 13 – 25 m genişliğindeki imar yolları kilitli parke taşı ile tamamlanmıştır. Bu bölümde tamamlanan yolların toplam uzunluğu 13605 m dir. Aydın ASTİM Organize Sanayi Bölgemizin atıksu ve yağmursuyu ayrı altyapı şebekelerine sahiptir.Bölgemizde toplanan yağmur suları 600 mm çapındaki bir adet kolektör vasıtasıyla D.S.İ ye ait T-12 Kurutma kanalına deşarj edilmekte ve Büyük Menderes Nehrine ulaştırılmaktadır. Bölgemizde faaliyet gösteren tesislerden kaynaklanan evsel ve endüstriyel atıksular 500 mm çapındaki bir adet kolektör vasıtasıyla Merkezi Atıksu Arıtma Tesisine ulaştırılmakta , Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği alıcı ortam standartlarına göre arıtılmış sular ise D.S.İ. ye ait T-12 Kurutma kanalına deşarj edilmektedir.


İçme ve Kullanma Suyu

2005 yılından itibaren içme ve kullanma suyu ihtiyacı Bölgemizce gerçekleştirilmektedir.

ASTİM OSB ‘ye su temini amacıyla 2005 yılında Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü , Kocagür köyü Muhtarlığı ve OSB Yönetim Kurulunca yapılan anlaşma gereğince , Köy Hizmetleri İl Müdürlüğünce projesi yapılmış , tüm yatırım masrafları ASTİM OSB tarafından karşılanmış 1 adet 400 m3 kapasiteli su deposu ve 1 adet yeraltı su sondajı İmamköy pınardere mevkiinde yapılmıştır.

Icon

Kullanma suyu şebekesi

Bölge şebekesinin işletme basıncı 4 bar dır. Bölge içerisinde 63 mm - 175 mm çapları arasında olmak üzere toplam 17260 m içme ve kullanma suyu şebekesi mevcuttur.

Icon

400 m3 Su Deposu

1 adet 400 m3 kapasiteli su deposu ve 1 adet yeraltı su sondajı İmamköy pınardere mevkiinde yapılmıştır.

Icon

145 m derinliğinde 1 adet yedek su sondajı

Kocagür köyü sınırları içerisindeki Köy Hizmetleri İl Müdürlüğüne ait 2 adet yer altı su kuyusu devir alınarak revizyonları gerçekleştirilmiştir.2010 yılında 145 m derinliğinde 1 adet yedek su sondajı açılarak işletmeye alınmıştır.

Kocagür köy sınırları içerisindeki atıl durumdaki 250 m3 kapasiteli su depolarının ve pompa istasyonunun revizyonları gerçekleştirilerek , ASTİM OSB için 4200 metre 200 mm çapında 10 atm. Basınçlı iletim şebeke hattı yapılmıştır. Kocagür köyü sınırları içerisindeki Köy Hizmetleri İl Müdürlüğüne ait 2 adet yer altı su kuyusu devir alınarak revizyonları gerçekleştirilmiştir.2010 yılında 145 m derinliğinde 1 adet yedek su sondajı açılarak işletmeye alınmıştır. Bölge şebekesinin işletme basıncı 4 bar dır. Bölge içerisinde 63 mm - 175 mm çapları arasında olmak üzere toplam 17260 m içme ve kullanma suyu şebekesi mevcuttur.


Atıksu Arıtma Tesisi

Atıksu arıtma tesisinde arıtılan atıksular deşarj standartlarını sağlar şekilde deşarj edilmektedir.

Aydın ASTİM Organize Sanayi Bölgesi Atıksu Arıtma Tesisi imar planında belirlenmiş 102.000 m2 alan içerisinde ilk etapta 10.000 m2 arazi üzerinde 1700 m3/Gün kapasite ile kurulmuştur. Betonarme inşaatı 2009 yılı Temmuz ayında başlamış 2009 yılı Aralık ayında tamamlanmıştır. Mekanik ekipman , elektrik altyapısı ve otomasyon işleri 2010 yılı Ağustos ayında başlanmış 2011 yılı Şubat ayında tamamlanmıştır. İşletmelerden çıkan Evsel ve Endüstriyel atıksular kanalizasyon hattı vasıtasıyla toplanarak atıksu arıtma tesisine gelmektedir. Atıksu arıtma tesisinde arıtılan atıksular deşarj deşarj standartlarını sağlar şekilde deşarj edilmektedir.

Icon

1700 m3/Gün kapasite

Atıksu Arıtma Tesisi 102.000 m2 alan içerisinde ilk etapta 10.000 m2 arazi üzerinde 1700 m3/Gün kapasite ile kurulmuştur.

FİZİKSEL ARITMA

Atıksu içindeki ,biyolojik olarak indirgenemeyecek yada tesisin ileri aşamalarındaki pompa vb. mekanik ekipmana zarar verebilecek katı maddelerin ve arıtma verimini olumsuz etkileyecek yüksek askıda katı madde içeriğinin arındırılması için kanal içi kaba ve ince ızgaradan geçirilmektedir. Izgaralardan geçen su Havalandırmalı Kum-Yağ tutucuya gelmektedir. Kum tutucu havuzları dibinde çöken kum, gezer köprü üzerine monte edilen dalgıç pompalar vasıtası ile kum ayırma hunisine (bunker) aktarılmakta ve buradan konteynere boşaltılmaktadır. Ayrıca yüzeyde biriken yağlar yine bir sıyırıcı ile yağ çukurunda toplanarak katı atık olarak uzaklaştırılmaktadır. Dengeleme Havuzu ani debi yüklemelerine karşı sistemi korumakta ve atıksuyun tesise sabit debi ile verilmesini sağlanmaktadır. Havuzda çökelmeyi önlemek ve homojen karışım sağlamak için yüzeysel aeratör ile karıştırılır. Dengeleme havuzundan dalgıç pompalar ile Kimyasal Arıtmaya gönderilir.

KİMYASAL ARITMA

Hızlı Karıştırma Ünitesinde atıksuya pH kontrolü ile sırayla Alüm (%20 lik AL2(SO4)3 ) ve Kireç (% 10 luk Ca(OH)2) dozlanarak pıhtılaştırma işlemi gerçekleştirilir. Atıksu Yavaş Karıştırma Ünitesine geçerek Anyonik Polielektrolit dozlaması yapılarak yumaklaştırma işlemi sağlanmaktadır. Kimyasallar dozaj pompası ile sisiteme basılırken,mekanik karıştırıcılarla karıştırma işlemi sağlanmaktadır. Kimyasal Çökeltim Havuzunda floklaştırılması sağlanmış atıksulardan ayrılması istenen kirlilik yükü yoğunluk farkı ile atıksudan ayrılarak kimyasal çamur olarak tabana çöker , havuz yüzeyinde kurulu savaklar ile sistemi cazibeyle terk eden atıksular Havalandırma Havuzu girişine gönderilir. Havuz tabanına çöken çamur kurulu dalgıç pompalarla Çamur Yoğunlaştırma havuzuna düzenli olarak basılır.

BİYOLOJİK ARITMA

Kimyasal ön arıtımdan geçmiş atıksular içeriğindeki giderilmek istenen çözünmüş organik madde ve kirliliklerin bakterilerce besin kaynağı olarak tüketilerek arıtıldığı Biyolojik Arıtmada ,öncelikle havalandırma işlemine tabi tutulurlar. Bakterilerin ihtiyaç duyduğu oksijen sisteme havuz tabanına döşeli difüzör tesisatı aracılığıyla blowerdan temin edilir. Havuzda çözünmüş oksijen cihazıyla sürekli ölçüm yapılır .Havalandırma havuzunda bakterilerle sindirim için gerekli alıkonma süresi tamamlandığında atıksular Son Çökeltim Havuzuna gönderilir. Son Çökeltim Havuzunda kirliliği bünyesine almış mikroorganizma kütlesi (Aktif Çamur) yoğunluk farkı nedeniyle floklar halinde tabana çökerken ,üstten ayrılmış su havuz yüzeyine kurulu savaklardan sistemi terk eder. Çökeltim havuzunun tabanına çöken aktif çamurun bir kısmı ise girişi devam eden atıksuların arıtımı için havalandırma havuzuna geri devir yaptırılır, diğer kısmı da Çamur Yoğunlaştırma havuzuna gönderilir. Arıtılmış sular sistemden kaçabilecek zararlı mikroorganizmaların öldürülmesi amacı ile klorlanarak alıcı ortama deşarj edilmektedir.

ÇAMUR YOĞUNLAŞTIRMA VE SUSUZLAŞTIRMA

Çamur, atıksu arıtma sonucunda ortaya çıkan bir üründür. Arıtma dahilinde bulunan fiziksel-kimyasal proseslerden dolayı, içerisinde ağır metaller ve biyolojik olarak arıtılamayacak ürünleri ve ayrıca atıksudan gelen patojenik organizmaları da içermektedir. Düzenli olarak kimyasal çamurun ve biyolojik arıtma fazlası çamurların alındığı Çamur Yoğunlaştırma Ünitesi’nde çamurun susuzlaştırılması sağlanır. Tabanda yoğunluğu artan çamur ,dalgıç pompa ile Filtre Pres e gönderilir. Filtre Pres temel presip olarak çamurun içerisindeki suyu polipropilen bezler vasıtası ile süzerek katı parçaların filtre pres plakası ekipmanı içerisinde tutulması mantığı ile çalışmaktadır. Susuzlaştırma verimini arttırmak için çamura katyonik polielektrolit dozlaması yapılmaktadır.

OTOMASYON SİSTEMİ

Bütün prosesler otomatik ve manuel olarak gerçekleştirilebilmektedir. Atıksu kontrol sistemi ile arıtma tesisi bilgisayar üzerinden veya operatör panelinden izlenerek, kontrol edilir ve tesisteki tüm ölçümler, değerler, raporlanır ve grafik halinde izlenebilmektedir. Sahadaki sıcaklık, basınç, ph gibi sensörlerden, switchlerden ve diğer saha elemanlarından gelen verilerin toplandığı birimdir. Sahadaki ekipmanlardan gelen sinyalleri toplayarak, işletme koşullarına uygun olarak tesisi çalıştırır. Eş zamanlı olarak bilgisayar ve operatör panellerine bilgi aktarırlar. Dolayısıyla tek bir merkezden izlenebilir ve kontrol edilebilmektedir.

LABORATUVAR

Atıksu Arıtma Tesisinin verimini ve sanayi tesislerinin atıksu kontrollerini düzenli olarak takip edilebilmesi amacıyla 2013 Mayıs ayında Atıksu Analiz Laboratuvarı kurulmuştur. Laboratuvarımız da ; Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği Tablo 19’da belirtilen birçok parametre analiz edilebilmektedir.Laboratuvarımız da yapılan analizler;


Çevre ve Temizlik

Ağaç ve bitkilerin bakımı ve temizliği Bölge Müdürlüğümüz personelince yapılmaktadır

Bölgemiz alanında yol refüjleri ve kaldırımlarındaki ağaç ve bitkilerin bakımı ve temizliği Bölge Müdürlüğümüz personelince yapılmaktadır. OSB alanındaki katılımcılarımızdan kaynaklanan evsel nitelikli katı atıkların mevzuata uygun şekilde toplanması taşınması ve bertaraf edilmesi hizmeti Bölgemizce gerçekleştirilmektedir. Bölgemize ait katı atık toplama aracı ile haftanın 3 günü hizmet verilmektedir. Bölge katılımcılarından toplanan katı atıklar Aydın Belediyesine ait bertaraf tesisine taşınmaktadır.


İmar ve İnşaat

Ruhsat ve izinler Aydın ASTİM Organize Sanayi Bölgesi tarafından verilmekte ve denetlenmektedir

4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu gereğince; Bölgemizdeki arazi kullanımı , yapı ve tesislerinin projelendirilmesi, inşası, kullanımı ile ilgili ruhsat ve izinler Aydın ASTİM Organize Sanayi Bölgesi tarafından verilmekte ve denetlenmektedir.

Icon

İmar Hizmetleri

Bölgemizin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planları ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planlarının koordine edilmesi.

Icon

Ruhsat ve İzin Hizmetleri

Bölge parsellerinin imar durumlarının düzenlenmesi. -Katılımcıların yapacakları tesislere ait uygulama projelerinin OSB İmar planı ve Mer’i mevzuata göre incelenmesi , onaylanması ve yapı ruhsatının düzenlenmesi.

Icon

İnşaat Hizmetleri

Bölgemiz sınırları içerisinde ASTİM OSB tarafından yapılacak veya yaptırılacak altyapı ve üstyapı inşaat işlerinin projelerinin hazırlanması / hazırlattırılması, teknik dokümanlarının oluşturulması v.b.

İMAR HİZMETLERİ

  • Bölgemizin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planları ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planlarının koordine edilmesi.
  • Bölge parsellerinin ve Katılımcılara ait parsellerin uygulama , ifraz , tevhit , terk ve ihdas işlemlerinin Bakanlığa sunulmak üzere ön kontrollerinin yapılması.
  • İmar planı tadilat tekliflerinin incelenmesi ve raporlandırılması.
  • Katılımcıların talepleri halinde 1/5000 nazım imar planı örneği , 1/1000 uygulama imar planı örneği , Vaziyet planı örneğinin düzenlenmesi ve onaylanması.
  • RUHSAT VE İZİN HİZMETLERİ

  • Bölge parsellerinin imar durumlarının düzenlenmesi. -Katılımcıların yapacakları tesislere ait uygulama projelerinin OSB İmar planı ve Mer’i mevzuata göre incelenmesi , onaylanması ve yapı ruhsatının düzenlenmesi.
  • Bölge içerisindeki yapılaşmaların denetlenmesi , imara aykırı durumun tespiti halinde Yönetmelik gereğince işlemlerin yapılması.
  • Katılımcılar ile yapı denetim firmaları arasındaki sözleşmeye ve yapı denetim kanununa uygun olarak yapı denetiminin yapılmasını takip etmek , denetim hakedişlerini incelemek , takip etmek , onaylamak , onaylatmak.
  • Tamamlanan yapıların iş bitirme belgelerini ve yapı kontrollerini yaparak , Yapı Kullanma izin Belgelerini düzenlemek. Yapı Ruhsatı için Gerekli Belgeler Yapı Kullanma İzin Ruhsatı için Gerekli Belgeler
  • İNŞAAT HİZMETLERİ

  • Bölgemiz sınırları içerisinde ASTİM OSB tarafından yapılacak veya yaptırılacak altyapı ve üstyapı inşaat işlerinin projelerinin hazırlanması / hazırlattırılması, teknik dokümanlarının oluşturulması v.b.
  • Bölge içerisinde altyapı , yol ve çevre düzenlenmesi için her türlü inşaat işlerinin yapılması / yaptırılması ve kontrol edilmesi .
  • Bölge içerisindeki trafik ve yön levhalarının düzenlenmesi.
  • Bölgenin yukarıdaki konularla ilgili diğer kurum ve kuruluşlarla olan yazışmalarını düzenlemek.

  • Mali İşler

    Bölgenin finansman ve mevduatlarının akışının takip ve yönlendirilmesi

    Kanunlar , mevzuat ve genel kabul görmüş muhasebe ilkeleri doğrultusunda bölgenin muhasebe kayıtlarının tutulması , sevk ve idare edilmesi Bölgenin finansman ve mevduatlarının akışının takip edilmesi ve yönlendirilmesi Bölgenin altyapı inşaatları ile mal ve hizmet alımı ile yaptıracağı her türlü işler sebebiyle yapacağı ödemeler için nakit akışının ayarlanması

    Icon

    Sevk ve İdare

    Bölge müdürlüğüne bağlı olan araçların bakım, onarım, sevk ve idaresinin sağlanması

    Icon

    Su Abonelik İşlemleri

    Bölge sanayicilerinin su abonelik işlemlerini yapılması

  • Bölgenin finansman ve mevduatlarının akışının takip edilmesi ve yönlendirilmesi
  • Bölgenin altyapı inşaatları ile mal ve hizmet alımı ile yaptıracağı her türlü işler sebebiyle yapacağı ödemeler için nakit akışının ayarlanması
  • Bölge personelinin özlük dosyalarının düzenlenmesi , izin , doğum , ölüm , ayrılma v.b. durumlarının takip edilmesi ve sosyal yardımların ( ayni ve nakdi ) karşılanmasını sağlamak
  • Personelin SGK ile ilgili aylık bildirge ve aylık bordroları ile özel gider indirim bordrolarının düzenlenmesi ve ödemelerinin yapılmasının sağlanması -Muhtasar , kdv , emlak , araç alım-satım vb. Kanuni beyannamelerin , süresi içinde ilgili dairelere verilmesi ve ödemesinin sağlanması
  • Bölge müdürlüğüne bağlı olan araçların bakım, onarım, sevk ve idaresinin sağlanması
  • Araç trafik sigortaları ve kaskoları ile bölge yangın sigortaları ve grup ferdi kaza sigortalarının takip edilmesi , günü gelen poliçeler için tekliflerin toplanması ve konunun Bölge Müdürlüğüne sunulması
  • Yönetim aidatlarının, arsa satış ve tahsis bedelleri ile elektrik , su , doğalgaz v.b. hizmetler için düzenlenen faturaların muhasebeleştirilmesi, ödemelerin izlenmesi , gecikme zamlarının tahakkuk ve tahsil edilmesi
  • Üyelerle ilgili müşterek masraf katkı payları faturalarının düzenlenmesi ve muhasebeleştirilmesi , ödemelerin takibi , gecikme zamlarının tahakkuk ve tahsil edilmesi
  • Bölgenin sosyal tesislerinde kiracı veya işletmeci olarak hizmet verenlerin kira veya işletme ödemelerinin izlenmesi , sözleşme bitim tarihlerinin takip edilerek yasal artışların yapılması, sözleşmesi sona erenlerin yasal süresi içinde Bölge Müdürlüğü’ne bildirilmesi
  • Her ayın sonunda mizan ve gelir gider tablolarının tanzim edilerek Bölge Müdürlüğüne sunulması -Her ayın sonunda bölge su abonelerinin borç durumlarının , yönetim aidatlarının borç durumlarının ve arsa tahsis ödemeleri borç durumlarının Bölge Müdürlüğü’ne sunulması
  • Bölge sanayicilerinin su abonelik işlemlerini yapılması
  • Her yıl sonunda Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kuruluna sunulan bütçe ile personel kadro tasarısının ve ücret ayarlamalarında gerekli raporların hazırlanması -Katılımcıların tesislerini kiralama şartlarını incelemek , yönetmelik gereğince ilgili bilgi ve belgeleri katılımcıdan ve kiracıdan temin ederek Bölge Müdürlüğüne sunmak
  • Bölge bilgisayarları , büro makineleri, motorlu araçları v.b. demirbaşların bakım , onarımının yapılması ve çalışır durumda olmalarının sağlanması
  • Kırtasiye , temizlik ve sosyal tesisler ile idari binada kullanılan her türlü malzeme ve hizmetin alımının ve kullanılmasının denetlenmesinin sağlanması -Bölgenin yukarıdaki konularda kurum ve kuruluşlarla olan yazışmalarının düzenlenmesi

  • Arsa Tahsisi

    Organize Sanayi Bölgemizin kesinleşmiş sınırları 504 Hektardır

    Organize Sanayi Bölgemizin kesinleşmiş sınırları 504 Hektar dır. Bu alanın 72 Hektarı S.S. Astim Koop. alanındaki OSB katılımcıları , 81 Hektarı ilave OSB Katılımcıları , 22 Hektarı Hazineden satın alınacaklar , 58 Hektarı Sanayici mülkiyetindeki imar uygulaması bekleyen alanlar , 20 Hektarı D.S.İ. mülkiyetindeki alan , geriye akalan 251 Hektarı da kamulaştırma çalışmaları devam eden alanlardır.

    Icon

    254 Adet Sanayi Parseli

    Yürürlükteki imar planına göre oluşması gereken sanayi parseli 254 adettir.

    Icon

    504 Hektar Organize Sanayi Bölgesi

    Organize Sanayi Bölgemizin kesinleşmiş sınırları 504 Hektar dır.

    Icon

    Parsel Tahsisi

    4562 sayılı OSB Uygulama Yönetmeliğinin 82. Maddesi gereği sanayici mülkiyetindeki parsellere ilişkin OSB Katılımcılığı yapılarak parsel tahsisi gerçekleştirilmektedir.

    Organize Sanayi Bölgemizin kesinleşmiş sınırları 504 Hektar dır. Bu alanın 72 Hektarı S.S. Astim Koop. alanındaki OSB katılımcıları , 81 Hektarı ilave OSB Katılımcıları , 22 Hektarı Hazineden satın alınacaklar , 58 Hektarı Sanayici mülkiyetindeki imar uygulaması bekleyen alanlar , 20 Hektarı D.S.İ. mülkiyetindeki alan , geriye akalan 251 Hektarı da kamulaştırma çalışmaları devam eden alanlardır. Yürürlükteki imar planına göre oluşması gereken sanayi parseli 254 adettir. 254 adet sanayi parselinden 117 adedinin imar uygulaması tamamlanarak katılımcılara tahsis edilmiştir. 251 Hektarlık alanda bulunan 137 adet parselin imar uygulaması ise kamulaştırma çalışmaları devam ettiğinden tamamlanmamıştır. Kamulaştırma çalışmaları devam eden alanlarda gerek OSB tarafından satın alımlar yapılarak parsel oluşturulmakta ve sanayiciye tahsisi yapılmakta , gerek se 4562 sayılı OSB Uygulama Yönetmeliğinin 82. Maddesi gereği sanayici mülkiyetindeki parsellere ilişkin OSB Katılımcılığı yapılarak parsel tahsisi gerçekleştirilmektedir.


    Doğal Gaz

    ASTİM OSB Doğalgaz Yapılanması

    Aydın iline doğalgaz iletim şebekesi 2007 yılında Botaş ca yapılmıştır. Aydın İli ülkemizdeki diğer illere nazaran doğalgaz iletimi en son gelen illerdendir. Botaş ca 2007 yılında iletim hattının gelmesiyle EPDK 2008 yılında Aydın İli Gaz Dağıtım ihalesini gerçekleştirmiştir. İhaleyi alan firma Enerya Gaz Dağıtım A.Ş. tarafından Aydın İlindeki çalışmalar 2012 yılından sonra başlamıştır.

    Icon

    12926 m3/h Gaz Çekisi

    Bölgemiz ve Enerya A.Ş. ile 2015 yılında yapılan görüşmeler neticesinde Bölgemize 3 km mesafedeki ana dağıtım şebekesi bedelsiz olarak Enerya A.Ş. tarafından OSB miz içerisine getirilmiştir. Bu aşamadan sonra 2015 yılında ana dağıtım borusundan ilk bağlantımız ölçüm istasyonu noktasına kadar OSB mizce yaptırılmıştır.

    Icon

    20000 M3/Saat Lik Ölçüm İstasyonu

    Aydın ASTİM Organize Sanayi Bölgemiz Katılımcılarına Doğalgaz Arzı Gerçekleştirmek Üzere Toplam 2047 Metre Çelik Hat , 12363 Metre Poli Etilen Hat Ve 2 Adet Bölge Regülatörü İle 1 Adet 20000 M3/Saat Lik Ölçüm İstasyonundan oluşacak Doğalgaz Şebekesi Yapım İhalesi 26.11.2015 tarihinde tamamlanmıştır.

    Bölgemiz ve Enerya A.Ş. ile 2015 yılında yapılan görüşmeler neticesinde Bölgemize 3 km mesafedeki ana dağıtım şebekesi bedelsiz olarak Enerya A.Ş. tarafından OSB miz içerisine getirilmiştir. Bu aşamadan sonra 2015 yılında ana dağıtım borusundan ilk bağlantımız ölçüm istasyonu noktasına kadar OSB mizce yaptırılmıştır. 2015 yılı içerisinde tüm OSB Katılımcılarımıza firma ziyaretleri yapılarak fabrikalarındaki ekipmanlarının doğalgaz çekiş değeri kapasiteleri teknik bir ekip vasıtasıyla hesaplanmıştır. Aynı zamanda tüm firmalara anket çalışması yapılarak fiili enerji tüketimleri belirlenmiştir. Bölgemiz firmalarının doğalgaz kullanımına yönelik makinelerinin toplam doğalgaz çekiş değeri kapasitesi 12926 m3/h dir. Bölgemizde yıllık 90 ton fuel oil , 40 ton Lpg , 20200 ton kömür , 500 ton Prina , 3560 ton Lng tüketimi mevcuttur. Bölgemiz enerji tüketimlerinin doğalgaz eşdeğer karşılığı yıllık 14 milyon m3 seviyelerindedir. Belirlenen tasarım kriterlerine göre Bölgenin doğalgaz şebeke projeleri ve ihale dosyası hazırlanmıştır. Aydın ASTİM Organize Sanayi Bölgemiz Katılımcılarına Doğalgaz Arzı Gerçekleştirmek Üzere Toplam 2047 Metre Çelik Hat , 12363 Metre Poli Etilen Hat Ve 2 Adet Bölge Regülatörü İle 1 Adet 20000 M3/Saat Lik Ölçüm İstasyonundan oluşacak Doğalgaz Şebekesi Yapım İhalesi 26.11.2015 tarihinde tamamlanmıştır. 11.01.2016 tarihinde sözleşme imzalanarak , 26.01.2016 tarihinde yer teslimi yapılarak işe başlanmıştır. 24.10.2016 tarihinde doğalgaz şebekesi tamamlanmış , 21.12.2016 tarihinde tüm şebeke gazlanmıştır.

    ACİL DURUMDA YAPILACAKLAR

    1-Basınç düşürme ve ölçüm istasyonunun giriş ve çıkış vanaları ile bina dışında bulunan kesme vanalarını “KAPALI” konumuna getirin.

    2-Brülör öncesi gaz kontrol hatlarındaki tahliye vanalarını (çıkış boruları bina dışı ile irtibatlı olan) “AÇIK” durumuna getirerek gazın tahliye edilmesini sağlayın.

    3-Gaz kaçağının bulunduğu bölgeyi sürekli havalandırın.

    4-Ortamda bulunan ve kıvılcım üretebilecek unsurlara karşı önlem alın. (Elektrik anahtarları ile açma ve kapama işlemi yapmayın.)

    5- DOĞAL GAZ ACİL HATTI'nın 187 no’lu acil telefonunu arayarak doğru ve açık adres ile durum hakkında bilgi verin.

    6- ASTİM OSB’nin 231 00 10 nolu telefonunu arayarak doğru ve açık adres ile durum hakkında bilgi verin.

    1- Basınç düşürme ve ölçüm istasyonunun giriş ve çıkış vanaları ile bina dışında bulunan kesme vanalarını “KAPALI” konumuna getirin.

    2-Yakın çevrede bulunan kıvılcım oluşturabilecek unsurlara karşı önlem alın.

    3- Kaçağın olduğu bölgeye uyarı işaretleri koyun ve yabancı şahısların alana girmesine engel olun.

    4- DOĞAL GAZ ACİL HATTI'nın 187 no’lu acil telefonunu arayarak doğru ve açık adres ile durum hakkında bilgi verin.

    5- ASTİM OSB’nin 231 00 10 nolu telefonunu arayarak doğru ve açık adres ile durum hakkında bilgi verin.

    1- Basınç düşürme ve ölçüm istasyonunun giriş ve çıkış vanaları ile bina dışında bulunan kesme vanalarını “KAPALI” konumuna getirin.

    2- DOĞAL GAZ ACİL HATTI( 187 ) ve İTFAİYE ( 110 ) telefonlarını arayarak adres ve durum ile ilgili bilgi verin.

    3- İTFAİYE ve D.G. ACİL görevlileri ulaşana dek KURU KİMYEVİ TOZ içeren yangın söndürücüler ile müdahale edin.

    4- ASTİM OSB’nin 231 00 10 nolu telefonunu arayarak doğru ve açık adres ile durum hakkında bilgi verin.


    GAZ DONATILARININ HEPSİ TAM KAPALI OLDUĞU HÂLDE GAZ KAÇAĞININ SEBEBİ İSTER BELİRLENSİN İSTER BELİRLENMESİN BÜTÜN GAZ KAÇAKLARI İÇİN TEDBİRLER ALINDIKTAN SONRA GAZ DAĞITIM ŞİRKETİNE DERHAL BİLDİRİLMELİDİR.